Praktijk voor Klassieke Acupunctuur - Petra Stosz

BiografieWelkom, mijn naam is Petra Stosz, geboren in 1978 en woonachtend in Goutum, Friesland.

In 2002 ben ik begonnen bij de thuiszorg als verpleegkundige na een 7-jarig contract bij de Koninklijke Luchtmacht. In de werkzame periode bij de thuiszorg kwamen mijn plannen om wat anders te doen in de zorg. Ik ben toen gestart met de opleiding Fysiotherapie bij Thim van der Laan in Nieuwegein. Nadat ik in 2007 mijn diploma heb gehaald, ben ik eerst begonnen in een praktijk in Hardegaryp. Na de geboorte van mijn dochter ben ik op zoek gegaan naar een praktijk die beter aansluit bij mijn visie en kwam zo bij Bakker Training | Therapie in Stiens terecht. Sinds april 2010 ben ik hier werkzaam. 

In het laatste jaar van mijn opleiding Fysiotherapie kreeg ik de mogelijkheid om als master het eerste jaar acupunctuur te volgen bij The Anglo Dutch. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen, omdat ik altijd het idee en gevoel had dat er meer was dan Westerse geneeskunde. Na dat eerste jaar wist ik dat ik hiermee verder wilde gaan.

In 2010 heb ik mijn studie afgerond en in maart 2011 ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor Klassieke Acupunctuur.

Naast mijn praktijk werk ik nog steeds als fysiotherapeut en ben ook van plan dit naast mijn praktijk te blijven doen. Het is een mooi vak en ik kan er veel mensen mee helpen. En in februari 2015 heb ik de opleiding tot oedeemtherapeut afgerond en pas dit toe in de praktijk, wat mij nog meer verdieping geeft. De combinatie van mijn eigen praktijk voor Klassieke Acupunctuur en daarnaast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut is voor mij ideaal.

De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd. Zowel tijdens sls na mijn studie acupunctuur:

  • Cursus Acusilk (2009) - Dit is een vorm van acupunctuur waarbij je met gekleurde zijden lapjes de acupunctuur punten kan beïnvloeden in plaats van met naalden. Dit kan onder andere worden gebruikt bij mensen die bang zijn voor naalden of bij kinderen.
  • Cursus geneesmiddelenleer (2009) - Hierbij wordt de westerse medicatie behandeld vanuit de Chinese geneeskunde, zodat je weet wat het in het lichaam doet en hoe je dit kan diagnosticeren bij polsdiagnostiek.
  • Nascholing pathologie (2011) bij The Anglo Dutch - Verdieping krijgen in de Chinese pathologie vanuit westerse geneeskunde.
  • Bi-syndromen -Problemen met het bewegingsapparaat
  • Cursus acupunctuur bij Oncologie
  • Guasha - massage technieken om blokkades lokaal op te heffen
  • Dry Needling - behandeling van pijnklachten
  • Oedeemtherapie - Nederlands Paramedisch Instituut. De behandeling van patienten met veneus of lymfeoedeem.

Sinds 2011 ben ik lid van de beroepsvereniging: De Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten (NVA)